Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı; Evinize bile sokmayın.. Zehir saçıyorlar!

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı; Evinize bile sokmayın.. Zehir saçıyorlar!

Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Canan Karatay bu kez deterjanlarla ilgili açıklamasıyla gündeme geldi. Prof. Dr. Canan Karatay'ın ezber bozan açıklamaları ses getirecek

Deterjanlar hayatımızın büyük bir parçası. Mutfakta, banyoda, çamaşırda her yerde deterjan kullanıyoruz. Canan Karatay kimsenin dikkat çekmediği deterjan gerçeğine dikkat çekti.

Kanser vakalarında korkutan artışlar yaşanıyor. Uzmanlar kanserle mücadele konusunda da vatandaşları uyarıyorlar.

Mynet sitesinde yer alan bir haberde; Canan Karatay'ın ezber bozan açıklamalarına yer verildi. Karatay'ın açıklaması bir çok ev hanımını tedirgin edecek türden oldu.

BİR ÇOK UZMAN ÖNCEDEN UYARMIŞTI

Uzmanlar deterjanların ne kadar zararlı olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Ancak sadece kullanılan deterjanlar değil bulaşık süngeri gibi temizlik malzemeleri de oldukça zararlı sonuçlara yol açabiliyor. Genellikle besinlerle alakalı tavsiyelerde bulunan Canan Karatay bu sefer temizlik ürünleriyle ilgili kritik uyarıda bulundu. Hanımlarına seslenen Prof. Dr. Canan Karatay, “Hanımlar fıttırmış, kusura bakmasınlar" diyerek o ürünleri evinize bile sokmayın uyarısında bulundu.

DETERJAN TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ev hanımlarının temizlik için kullandığı ürünlerle ilgili konuşan Canan Karatay, “Evler deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın” uyarısında bulundu. Bulaşık süngerlerinin de tehlike saçtığını söyleyen Karatay, sık sık değiştirilmesini vurguladı.

BEZ KULLANIN, SÜNGER KULLANMAYIN! ÇOK TEHLİKELİ

Ev hanımlarını üstüne basa basa uyaran Prof. Dr. Canan Karatay, sünger yerine bez kullanmalarını tavsiye etti. Deterjanlar konusunda da önemli açıklamalar yapan Karatay, şu ifadeleri kullandı:
“Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs. Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür. Dikkat edilmeli, bulaşık süngerlerini sık sık değiştirmek gerekli.

DETERJANLARA KARŞI UYARDI!' EVE SOKMAYIN. ÇÖPE ATIN

Hanımlar deterjan kullanımı konusunda fıttırmış zaten, kusura bakmasınlar. Deterjanlar mikrop ve bakterilerden çok daha tehlikeli. Sünger bir yana evler zaten deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın.”

DETERJANLARIN ZARARLARINI ANLATTI

Bu ürünlerin DNA'mızı bozan kimyasallardan üretildiğini belirten Canan Karatay, “Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın.

BULAŞIKLARI SABUNLA YIKAMAYI ÖNERDİ

Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor.”

EV YAPIMI DETERJAN NASIL YAPILIR?

Hürriyet'te yayınlanan bir içerikte; Ev yapımı deterjan tarifi paylaşıldı. Sizlerde evde yapabilirsiniz.

İşte Yüksek Kimyager Kozmetolog Elif Gözde Utku Türk’ten ev yapımı doğal çamaşır deterjanı tarifi...

Sıvı ve jel çamaşır deterjanı yapımı


Sıvı çamaşır deterjanınızı hazırlamak için 2 litre sıcak suyun içerisine rendelediğiniz bir kalıp sabunu koyun ve sabun eriyinceye kadar yavaşça karıştırın, sabunu köpürtmemeye özen gösterin.

Eğer kalıp sabun kullanmak istemezseniz Arap sabunu da kullanabilirsiniz.

Ardından 3 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı boraksı ve 1 su bardağı kadar sirkeyi suya ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Çamaşırların renklerini korumaya yardımcı olması için karışıma 2 çorba kaşığı tuz koyun ve iyice çözünmesini sağlayın.

Tuz olarak kaya tuzu veya sofra tuzu kullanabilirsiniz. Kaya tuzlarının taneciklerinin öğütülmüş olmasına özen gösterin.

İsteğinize göre esansiyel yağlardan 10-15 damla ekleyerek dilediğiniz kokuyu elde edebilirsiniz.

Jel çamaşır makinesi deterjanı hazırlamak isterseniz su miktarını azaltmanız gerekir. Bu formülü elde çamaşırlarınızı yıkarken de kullanabilirsiniz.

Toz ve tablet çamaşır deterjanı yapımı


Toz çamaşır deterjanınızı hazırlarken 2 yemek kaşığı boraks, 2 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı karbonat, ½ kalıp beyaz sabun rendesi ve bir yemek kaşığı küçük taneli tuzu birlikte karıştırın.

İsteğinize göre içerisine 10-15 beş damla esansiyel yağ ilave edin.

Tablet çamaşır deterjanı yapmak için ise, bu karışımı ıslatıncaya kadar sirke koyun ve iyice karıştırın. Ardından buz kalıplarına doldurun ve kuruması için bir gün bekleyin.

Ev yapımı deterjanları makinanızda nasıl kullanmalısınız?


Çamaşır makinenizin deterjan kısmına az kirli çamaşırlar için yukarıda hazırlanışı bulunan sıvı, jel ve toz karışımlardan 1 ölçek, orta derecede kirli çamaşırlar için 1,5 buçuk ölçek ve yoğun kirli çamaşırlar için 2 ölçek ilave ederek kullanın. Aldığınız sonuca göre kullanım miktarını artırabilirsiniz.

Tablet çamaşır makinesi deterjanlarınızın da miktarını aldığınız sonuca göre artırabilirsiniz veya hazırlık aşamasında daha büyük buz kalıpları kullanarak daha fazla gramajda tablet deterjan elde edebilirsiniz.

Haber Global’de Yüz Yüze’de konuşan Canan Karatay'ın deterjanla ilgili uyarıları ise şöyle olmuştu,

Kaynak: MYNET - ARTI GERÇEK