İbn-i Sina'nın önerdiği en şifalı bitki! Kendiliğinden yetişiyor - akciğerleri ise pırıl pırıl yapıyor

İbn-i Sina'nın önerdiği en şifalı bitki! Kendiliğinden yetişiyor - akciğerleri ise pırıl pırıl yapıyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı kitabında andız otunun akciğerleri temizlediğini anlattığı öğrenildi. Peki Akciğerlerinizi korumak için neler yapmalısınız? İşte bilmeniz gerekenler

Akciğerler vücudumuzun en önemli organlarıdır. Akciğer bittiği zaman büyük zorluklar yaşarız. Akciğerler bitti mi zaten hayat biter. Akciğer sağlığımıza dikkat etmek için bazı bilgileri bilmek gerekiyor. Her şeyden önce sigaradan uzak durmak gerekmektedir. Akciğer sağlığımız için faydalı yiyecekleri de tüketmemiz gerekmektedir.

Akşam'da yer alan habere göre; Köyde, dağda, bayırda yetişen birçok bitki şifalı. Bunlardan biri de andız otu. İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kitabında kaleme aldığı andız otunu aslında birçoğumuz tanıyoruz. Doğada kendiliğinden yetişen bu ot akciğeri temizliyor. İşte İbn-i Sina'nın kaleme aldığı şifalı bitkinin faydaları...

Türkiye'nin dört bir yanında doğada yetişen Andız otunu aktarlarda bulmak mümkündür.

Andız otu başlı başına bir mucizedir. Ve andız oyunun mucizelerini öğrendiğinizde de evinizden eksik etmeyeceksiniz. Peki andız otu ne gibi faydalar sağlar?

Akciğerleri temizleyen andız otu aynı zamanda da kalbe iyi gelmektedir. Kış aylarında ödem ve soğuk havaya karşı koruyan andız otu soğuk havaların oluşturduğu kemik ağrılarını dindirir. Gaz ve şişkinliğe iyi gelen andız otu aynı zaman da şiddetli migren ağrılarını ortadan kaldırır. Haşere sokmalarına karşı da kullanabilmektedir.

Akciğerleri temizleyen andız otunun öksürük düşmanı olduğu da bilinir.

Andız otundan bir tutam tüketmek bile şifa sağlamaktadır. Bu yüzden andız otundan fazla tüketmeye de gerek yoktur.

ANDIZ OTU NASIL TÜKETİLİR?

Andız otunun çayı yapılarak tüketilir.

1 litre suyu kaynatıp içine 2 – 3 orta boy andız otu atın ve 12 dakika kadar üstü kapalı olarak kısık ateşte güzelce kaynatın.

Yeterince kaynama bitince altını kapatıp demlenmeye bırakın.

10 – 20 dakika sonra karışımı bir kaba süzerek almanız gerekir.

Böylece günlük kullanım için gerekli olan çayınız artık hazır olacaktır.

Günde 1 fincan andız çayı içmeniz yeterli olacaktır.

Andız otundan bir fincandan fazla tüketmemeye özen gösterin. Bir fincandan fazla tüketildiğinde andız otu zararlı olabilir.

Tadını beğenmezseniz 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyebilirsiniz.

AKCİĞERLERİ KORUYAN DİĞER BESİNLER !

Akciğerlerimiz vücudumuzun en önemli organlarıdır. Akciğer bittiği zaman hayat biter derdi büyüklerimiz.

Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere gibi besinler akciğerleri koruyan besinler arasında yer almaktadır.

Akciğer sağlığımız için sigara ve alkolden uzak durmak gerekmektedir. Akciğer sağlığımız için sadece andız otu faydalı değildir. Başka bitkilerde bulunmaktadır.

Öte yandan akciğerleri rahatlattığı ispat edilmiş diğer dört bitki ise şu şekildedir.

  • MEYAN KÖKÜ
  • ÖKSÜRÜK OTU.
  • OKALİPTÜS.
  • EKİNEZYA.

flower-7023842-960-720-001.jpg

Kaynak: Akşam - Haberciniz

İlgili Haberler